SuhyRecept

Recept gyűjtemény

Kovászos babka

Hozzávalók

  • 20dkg kelt tészta liszt
  • 2dkg 4x cukorpótló
  • 1,2dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3dkg lágy vaj
  • 50g madre kovász

Instructions

  1. A kovászt feloldom a tejben, hozzáadom a lisztet, a cukrot és elkeverem. 1 órát hagyom pihenni, autolizálni.
  2. Beleteszem a tojás sárgáját és simára dagasztom. Közben hozzáadok egy csipet sót. A végén a vajat is beledolgozom. Lágy tésztát kell kapni!
  3. 3x sziromhajtás következik, óránként.
  4. Négyszögletesre nyújtom, óvatosan. Kenek rá mogyorókrémet, narancshéjat, mazsolát, csokicseppet, kandírozott gyümölcsöt. Feltekerem, formázom (babka/kuglóf/kalács), formába teszem. Letekarom, zacskózom, éjszakára spájzban hagyom pihenni.
  5. Másnap 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt (~92°C maghőmérsékletig) megsütöm.