Skip to content
Édes kovászos
Kovászos babka
Hozzávalók
- 20dkg kelt tészta liszt
- 2dkg 4x cukorpótló
- 1,2dl tej
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- 3dkg lágy vaj
- 50g madre kovász
Instructions
- A kovászt feloldom a tejben, hozzáadom a lisztet, a cukrot és elkeverem. 1 órát hagyom pihenni, autolizálni.
- Beleteszem a tojás sárgáját és simára dagasztom. Közben hozzáadok egy csipet sót. A végén a vajat is beledolgozom. Lágy tésztát kell kapni!
- 3x sziromhajtás következik, óránként.
- Négyszögletesre nyújtom, óvatosan. Kenek rá mogyorókrémet, narancshéjat, mazsolát, csokicseppet, kandírozott gyümölcsöt. Feltekerem, formázom (babka/kuglóf/kalács), formába teszem. Letekarom, zacskózom, éjszakára spájzban hagyom pihenni.
- Másnap 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt (~92°C maghőmérsékletig) megsütöm.