SuhyRecept

Recept gyűjtemény

Hamburger buci (Limara)

Hozzávalók

  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tk só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt
  • 60 dkg liszt (TK+BL)
  • + 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi összetevővel közepesen kemény tésztát dagasztunk.
  2. Ha duplájára kelt (kb. 30-45 perc), 9 egyforma (kb. 120g) bucit formázunk, sütőlapra tesszük.
  3. Újra duplájára kelesztjük (kb. 45 perc), majd megkenjük felvert egész tojással. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó+felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük.