SuhyRecept

Recept gyűjtemény

Gyümölcsös joghurtos pite

Hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg fehér liszt
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 2,5 dkg négyszeres édesítő
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 25 dkg (2 doboz) joghurt
  • 35 dkg gyümölcs

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt feldaraboljuk
  2. A tojásokat és az édesítőszert kihabosítjuk, majd folyamatos keverés mellett beledolgozzuk az olajat, a vaníliát és a joghurtot
  3. Hozzászitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített lisztkeveréket és egyneművé dolgozzuk
  4. Kivajazott, kilisztezett piteformába simítjuk, a gyümölcsöket kissé belenyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük