A meglangyosított tejben elkeverem a hozzávalókat a vaj kivételével és elkezdem dagasztani, az olvasztott vajat több részletben később adom hozzá, dagasztom amíg szép fényes, az edény falától elváló tészta lesz.
Ekkor ketté vettem a tésztát, az egyikhez még hozzákevertem, dagasztottam a kakaóport, enyhén kiolajozott fedeles műanyag kelesztőtálba mentek, és 40 percenként három alkalommal szirom hajtást végeztem.
Az utolsó hajtogatás után 1 órával elkezdtem megformázni, lazán kézzel téglalap alakúra nyújtottam. Ugyanezt elvégzem a kakaós tésztával is. Igyekszem egyforma nagyságra nyújtani.
A világos tészta kerül alulra, majd ráhelyezem a kakaósat. Feltekerem mint a bejglit, megcsavarom párszor a két végénél fogva és formába helyezem.
Letakarva a pulton hagytam még 2 órát kelni és éjszakára a hűvösebb szobába tettem, 22-23 fokba. Reggel előmelegített 180°C-os begőzölt sütőbe ment 50 percre. A formában hagytam még kicsit hűlni, de nem sokáig, nehogy nedvesedjen.